Kernthema Opleidingen

VSR - DKS

Wat is schoon? Een simpele vraag, die echter lastig te beantwoorden is.
Vuil en schoon zijn subjectieve begrippen waaraan in verschillende situaties verschillende betekenissen worden toegekend. In de schoonmaakdienstverlening is daarom behoefte aan een kwaliteitsmeetsysteem, waarbij de subjectieve beoordeling van kwaliteit is vervangen door een objectieve beoordeling.

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) heeft destijds als haar eerste doelstelling gekozen het ontwikkelen van een objectief meetsysteem. Dit VSR Kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS) is nu reeds een aantal jaren ingeburgerd in het schoonmaakonderhoud.

Naast VSR-KMS is er een dagelijks controle systeem (VSR-DKS) ontwikkeld om de kwaliteit van het schoonmaakproces te bewaken. Het is een steekproefcontrole die snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden door de object-/ projectleiding voor een directe resultaatmeting. Het doel van het DKS is: inzicht verschaffen in de kwaliteit van de uitgevoerde schoonmaakwerkzaamheden.

Opleiding DKS

Het Dagelijks Controlesysteem (DKS) is ontwikkeld om de kwaliteit van het schoonmaakproces te bewaken. DKS is een steekproefcontrole die snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd door de object- of projectleiding voor directe resultaatmeting. Doel van DKS is het verschaffen van inzicht in de kwaliteit van de uitgevoerde schoonmaakwerkzaamheden.

Cursisten die de opleiding DKS met succes afronden, zijn in staat om op de juiste wijze vuil te herkennen en te classificeren. Bovendien kunnen zij DKS-metingen uitvoeren, rapportages schrijven en verbeteringen initiƫren. Klik hier voor meer informatie of om u direct in te schrijven voor deze opleiding.

De VSR-KMS cursussen worden op verzoek van VSR door de Stichting Schoonmaakkwaliteit verzorgd en uitgevoerd door SVS. (NB: VSR-leden ontvangen tot wel 25% korting op de aangeboden VSR opleidingen)

Downloads

Bestelformulier handleiding KMS / DKS