Hygiëneforum 2017: Hoofdzaak- of bijzaak? 10 oktober 2017

Jaarlijks raken alleen al meer dan 700.000 mensen besmet met bijvoorbeeld het norovirus, salmonella of campylobacter (bron: RIVM). Naast de enorme inbreuk op het welzijn van mensen leidt het tot een grote maatschappelijke kostenpost. Terwijl deze besmettingen voor een groot deel te voorkomen zijn; een goede hygiëne speelt hierbij een cruciale rol.

Door diverse factoren (denk aan bezuinigen, tijdsdruk en het foutieve beeld dat we te schoon zijn) is dagelijkse hygiëne steeds minder vanzelfsprekend geworden. Afnemende hygiëne leidt tot onnodige gezondheidsproblemen, vermindering van het welzijn en toenemende maatschappelijke kosten.

Doel van het hygiëneforum is om specialisten en stakeholders uit diverse disciplines en met diverse invalshoeken samen te brengen. Zodat we van elkaar kunnen leren en samen het belang van hygiëne op de kaart kunnen zetten.

Het congres bestaat uit een ochtendgedeelte (Engels) met gerenommeerde (internationale) sprekers uit wetenschap en industrie.

In de middag wordt in deelsessies (Nederlands en Engels) aandacht besteed aan diverse sectoren waarin hygiëne cruciaal is: gezondheidszorg, levensmiddelenindustrie en de agrarische sector, de reguliere schoonmaak en de consumentenmarkt.

Voor meer informatie over dit hygiëneforum klik hier.

Deel dit nieuwsbericht