Hygiëneforum 2017, 10 oktober a.s. met bijdrage van Peter Hamers namens VSR

Peter Hamers, lid van de Commissie Kwaliteitszorg van VSR, zal ingaan op de achtergrond en de systematiek van VSR-KMS en hij zal een toelichting geven op de wijze waarop het systeem bijdraagt aan de verbetering van de hygiëne. Toetsen van de geleverde kwaliteit is immers een essentieel onderdeel van het schoonmaakproces en de verbetering van hygiëne. De opleiding Facility Management werd door Peter in 1987 afgesloten met een scriptie over objectief kwaliteit meten van schoonmaak. Voor hem aanleiding om actief lid te worden van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR). Na zijn studie vervulde hij facilitaire functies in diverse branches. Vanuit zijn brede ervaring maakt hij het belang van kwaliteit meten voor u duidelijk.

U kunt zich hier aanmelden

Jaarlijks raken alleen al meer dan 700.000 mensen besmet met bijvoorbeeld het norovirus, salmonella of campylobacter (bron: RIVM). Naast de enorme inbreuk op het welzijn van mensen leidt het tot een grote maatschappelijke kostenpost. Terwijl deze besmettingen voor een groot deel te voorkomen zijn; een goede hygiëne speelt hierbij een cruciale rol.

Door diverse factoren (denk aan bezuinigen, tijdsdruk en het foutieve beeld dat we te schoon zijn) is dagelijkse hygiëne steeds minder vanzelfsprekend geworden. Afnemende hygiëne leidt tot onnodige gezondheidsproblemen, vermindering van het welzijn en toenemende maatschappelijke kosten.

Doel van het hygiëneforum is om specialisten en stakeholders uit diverse disciplines en met diverse invalshoeken samen te brengen. Zodat we van elkaar kunnen leren en samen het belang van hygiëne op de kaart kunnen zetten.

Het congres bestaat uit een ochtendgedeelte (Engels) met gerenommeerde (internationale) sprekers uit wetenschap en industrie.

In de middag wordt in deelsessies (Nederlands en Engels) aandacht besteed aan diverse sectoren waarin hygiëne cruciaal is: gezondheidszorg, levensmiddelenindustrie en de agrarische sector, de reguliere schoonmaak en de consumentenmarkt.

Voor meer informatie over dit hygiëneforum klik hier.

Deel dit nieuwsbericht